Mediation Hoogeveen

Op zoek naar een effectieve manier om een conflict in op te lossen? Voor mediation in Hoogeveen kun je terecht bij verschillende mediators die je helpen bij het oplossen van jouw geschil. Of het nu gaat om een arbeidsconflict, burenruzie of echtscheiding, een mediator kan helpen bij het vinden van een oplossing.

Wordt geholpen in Hoogeveen en omgeving voor mediation. Je kan mediators vinden in de plaats Hoogeveen en de nabijgelegen plaatsen: Elim, Fluitenberg, Hollandscheveld, Hoogeveen, Nieuw Moscou, Nieuweroord, Nieuwlande, Nijstad, Noordscheschut, Pesse, Stuifzand en Tiendeveen. Heb je hulp nodig met jouw scheiden? Dan kun je meer informatie vinden op de website van de gemeente Hoogeveen. Omliggende gemeenten: De Wolden, Westerveld, Midden-Drenthe, Coevorden en Hardenberg (OV).

Op deze website vind je alle informatie die je nodig hebt om een geschikte mediator in Hoogeveen te vinden. We vertellen je hoe een mediationtraject verloopt en wat de kosten zijn. Lees verder en vind een mediator die voldoet aan jouw eisen.

mediation Hoogeveen

Waarom kiezen voor mediation?

Het inzetten van een mediator kent een aantal voordelen. Zo is het een snelle en effectieve oplossing voor een conflict zonder dat er een rechter aan te pas komt. Een mediator is er om ervoor te zorgen dat er een oplossing gevonden wordt die voor alle betrokkenen acceptabel is. Dit proces is niet alleen sneller en goedkoper dan een juridische procedure, maar het biedt ook een veel betere uitkomst. Bij mediation houd je namelijk de controle over de uitkomst van het conflict en blijf je zelf verantwoordelijk voor de oplossing. Bovendien kan mediation ook helpen om de relatie tussen partijen te verbeteren. Dus waarom kiezen voor mediation? Omdat het de beste oplossing biedt voor jouw conflict.

Wat kost mediation in Hoogeveen?

De kosten van een mediationtraject in Hoogeveen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo is het uurtarief van een mediator een bepalende factor. Meestal ligt dit tarief tussen de € 120,- en € 180,-, maar dit verschilt per conflictbemiddelaar. Ook de duur van het traject en het soort conflict spelen een rol bij het bepalen van de kosten. Bijvoorbeeld, voor een scheidingsmediator betaal je gemiddeld € 150,- per uur (exclusief btw) en duurt het traject gemiddeld 3 tot 5 gesprekken. Bij een arbeidsconflict betaal je gemiddeld tussen de € 1.000,- en € 5.000,-, afhankelijk van de duur van het traject. Heb je een laag inkomen? Het kan zijn dat je in aanmerking komt voor gesubsidieerde mediation, waarbij de overheid een deel van de kosten vergoedt. Je betaalt wel altijd een eigen bijdrage. Kijk voor verdere informatie bij de Rijksoverheid.

Verschillende soorten mediation

Wat voor conflict je ook hebt, de kans is groot dat mediation uitkomst kan bieden. Of het nu gaat om conflicten tussen twee partijen, scheidingen, arbeidsconflicten, familiegeschillen of burenruzies, je kunt ervoor terecht bij een mediator. Elk conflict vraagt om een andere aanpak en daarom is het belangrijk om een mediator te vinden die gespecialiseerd is in jouw specifieke conflict. Zoek bijvoorbeeld naar een scheidingsmediator als je gaat scheiden, of naar een arbeidsmediator als er een conflict is op de werkvloer. Door voor de juiste bemiddelaar te kiezen, vergroot je de kans op een succesvolle uitkomst.

arbeidsmediation Hoogeveen

Arbeidsmediation in Hoogeveen

Ben je verwikkeld in een arbeidsconflict in Hoogeveen? Dan biedt arbeidsmediation uitkomst. Arbeidsmediation is namelijk een doeltreffende methode om conflicten op de werkvloer op te lossen, zonder dat daarbij een rechter aan te pas hoeft te komen. Houd er wel rekening mee dat de kosten voor een mediator bij een arbeidsconflict doorgaans tussen de € 1.000,- en € 5.000,- bedragen. Ga bij je werkgever na of er een rechtsbijstandverzekering is afgesloten voor dit soort situaties. In sommige gevallen vergoedt de verzekeraar namelijk (een deel van) de kosten.

scheidingsmediation Hoogeveen

Scheidingsmediation in Hoogeveen

Wil je jouw scheiding goed regelen zonder langdurige en kostbare procedures bij de rechtbank? Dan is scheidingsmediation wellicht iets voor jou! Met behulp van een ervaren scheidingsmediator uit Hoogeveen worden onderwerpen zoals de verdeling van bezittingen, alimentatie en omgangsregelingen besproken en opgelost. Een scheidingsmediator kost gemiddeld € 150,- per uur. De kosten kun je verdelen tussen beide partijen. Kies voor scheidingsmediation en maak een einde aan de stress en onzekerheid rondom jouw scheiding.

familiemediation

Familiemediation

Familieruzies komen vaak voor en zijn meestal moeilijk op te lossen vanwege hoogoplopende emoties. Een familiemediator in Hoogeveen kan worden ingeschakeld, zodat alle partijen samen tot een oplossing komen. Een familiemediator luistert naar alle kanten van het verhaal en begeleidt de gesprekken tussen de partijen. Je kunt een mediator inschakelen bij ruzie over erfenis, conflicten binnen een familiebedrijf, de zorgverdeling van de kinderen na een scheiding, geldzaken en verstoorde familierelaties. Mediation is vrijwillig. Alle betrokken partijen moeten er dus voor openstaan en willen werken aan een oplossing.

mediator Hoogeveen

Mediation in strafzaken

Wil je als slachtoffer of verdachte van een strafbaar feit op een constructieve manier tot een oplossing komen? Dan kan mediation uitkomst bieden. Dit is mogelijk in elk soort strafzaak, van bedreiging of diefstal tot een verkeersongeval of ernstig geweld, met zowel minderjarige als volwassen verdachten en slachtoffers. Mediation in strafzaken kan alleen in gang gezet worden op verzoek van de officier van justitie of de strafrechter. Een gesprek vindt alleen plaats als zowel het slachtoffer als de dader hier open voor staan. Het doel is materieel en/of emotioneel herstel en het voorkomen van herhaling.

zakelijke mediation

Zakelijke mediation in Hoogeveen

Als je te maken krijgt met een zakelijk conflict, wil je dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost. Zakelijke conflicten kunnen immers het imago van je bedrijf beïnvloeden. Daarom wordt zakelijke mediation steeds vaker ingezet om zakelijke conflicten op te lossen. Maar wanneer kies je voor zakelijke mediation? Dat doe je als er sprake is van een zakelijk geschil zonder dat het gaat om een arbeidsconflict. Dat doe je als er sprake is van een zakelijk geschil zonder dat het gaat om een arbeidsconflict. Dit kan bijvoorbeeld gaan over een conflict met een klant, een zakelijk geschil tussen directie en vakbond, of ruzie in de raad van bestuur.

exit mediation

Exit mediation

Heb je geprobeerd om een arbeidsconflict op te lossen door middel van mediation, maar gaan jullie er gewoon niet uitkomen? Dan kan een exit mediator uitkomst bieden. Tijdens de exit mediation worden verschillende punten besproken, zoals de einddatum, transitievergoeding, eindafrekening, vrijstelling van werkzaamheden, juridische kostenvergoeding en het concurrentie- en/of relatiebeding. Als er op alle punten een akkoord is, worden de afspraken vastgelegd in een arbeidsrechtelijke vaststellingsovereenkomst.

Hoe gaat een mediationtraject in zijn werk?

Nu je weet bij wat voor conflicten mediation ingezet kan worden, vraag je je misschien af hoe het traject in zijn werk gaat. Ieder traject is anders, maar we hebben het globale verloop van een mediationtraject geschetst.

De eerste stap is om de andere partij te verzoeken om door middel van mediation tot een oplossing van het geschil te komen. Een mediationtraject kan alleen van start gaan als alle partijen tot een oplossing willen komen. De volgende stap is het vinden van een geschikte mediator en contact leggen. Tijdens de eerste bijeenkomst legt de mediator uit wat mediation precies inhoudt. Ook zal hij stilstaan bij de mediationovereenkomst. Als beide partijen de mediationovereenkomst ondertekend hebben, kan de echte mediation beginnen.

De mediator laat beide partijen om de beurten hun verhaal doen. De mediator zal gebruik maken van speciale gesprekstechnieken om het gesprek te sturen van het verleden (het conflict) naar de toekomst (de oplossing). Wanneer het verhaal duidelijk is, breekt de onderhandelingsfase aan. In deze fase wordt er gezocht naar een acceptabele oplossing voor beide partijen. Deze oplossing en de daaraan verbonden voorwaarden worden in een vaststellingsovereenkomst vastgelegd.

Tips om een goede mediator in Hoogeveen te vinden

Ben je op zoek naar een mediator in Hoogeveen?  Het vinden van de juiste mediator kan best een opgave zijn. Om u te ondersteunen in uw zoektocht naar een goede mediator geven we u een aantal tips. Kies een conflictbemiddelaar met de kennis en ervaring die past bij jouw specifieke geschil. Bijvoorbeeld een mediator met een achtergrond als arbeidsrechtadvocaat als je een arbeidsgeschil hebt met je werkgever. Let ook op of de mediator is aangesloten bij een professionele beroepsorganisatie zoals MfN mediation (Mediatorsfederatie Nederland), dit geeft aan dat de bemiddelaar voldoet aan kwaliteits- en opleidingseisen. Bekijk tot slot de website van de mediator voor meer informatie over zijn of haar werkwijze, ervaring, specialisme en tarieven. Zo ben je ervan verzekerd dat je de juiste conflictbemiddelaar voor jouw zaak kiest.

Kijk ook een in deze plaatsen voor: mediation Assen - mediation Emmen - mediation Hoogeveen - mediation Meppel - mediation Coevorden - mediation Roden - mediation Klazienaveen - mediation Beilen - mediation Zuidlaren
mediation op maat

Mediation op maat in Hoogeveen? Vergelijk prijzen!

Op zoek naar een mediator in Hoogeveen die past bij jouw conflict? Vergelijk de prijzen en diensten van verschillende mediators door gratis offertes aan te vragen. Zo kun je makkelijk verschillende mediators met elkaar vergelijken en de beste keuze maken. Of je nu een arbeidsgeschil hebt met je werkgever, of een familiekwestie wilt oplossen, een mediator biedt ondersteuning. Vraag je offertes aan en vind de mediator die jouw conflict tot een goed einde brengt.

Vraag vandaag nog gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar op de prijs van mediation!

mediation op maat

Over Mediationopmaat.nl

Wij zijn een online platform waar de bezoekers informatie kunnen vinden de diensten, werkwijze en prijzen van mediators. Naast het algemene beeld dat wij schetsen voorzien we jou van een offerteservice waar je geheel vrijblijvend meerdere offertes van mediators kan aanvragen.

Contact met ons

Wij zijn enkel via de e-mail te bereiken op:

info@mediationopmaat.nl

Contact met gemeente

Kan je online niet terecht bij de Gemeente Hoogeveen, het bezoekadres is:
  • Locatie: Raadhuisplein 24, 7901 BW Hoogeveen
  • Openingstijden: Maandag t/m woensdag 9.00 tot 17.00 uur, donderdagavond 09:00 tot 20.00 uur. Vrijdag: 09:00 tot 13.00 uur.

Vind in Noord-Nederland

Mediation in Drenthe: mediator Assen, mediator Meppel, mediator Emmen, mediator Hoogeveen.

Mediation in Friesland: mediator Leeuwarden, mediator Heerenveen, mediator Drachten, mediator Dokkum.

Mediation in Groningen: mediator Groningen, mediator Delfzijl, mediator Hoogezand, mediator Haren.